Moderní žena

Ahoj! Tady Anička, zakladatelka Scent Blend. A chci podpořit všechny ty, kteří každý den podávají skutečné výkony - všechny ženy.

Moc dobře vím, kolik věcí musí moderní žena zvládnout a dokázat. Neustále musíme balancovat mezi mateřstvím, prací a osobním životem. Je důležité nejen věci zvládat, ale také si najít čas pro sebe, abychom si zachovaly harmonii a užívaly si života.

Zkoumám různé nástroje pro udržení životní rovnováhy a chci se podělit o své zkušenosti a postupy. Možná budou užitečné i pro vás.

Začnu tím, že jsem maminka. Mám dvě děti, Sofinku (2 roky) a Leonka (4 roky). Je pro mě důležité trávit s nimi čas, a to i přes můj vytížený rozvrh. Moje pravidlo: kvalita je důležitější než kvantita. I když spolu strávíme jen tři hodiny za den, plně se ponořím do komunikace s nimi a zapomenu na telefon a další věci. To mi pomáhá lépe porozumět jejich potřebám a zájmům a také udržovat citové pouto.

Souběžně s tím podnikám. Věřím, že klíč k úspěchu spočívá ve správném rozdělení času a energie. Učím se, jak delegovat rutinní úkoly na tým, abych se mohla zapojit do strategického plánování a přijímání klíčových rozhodnutí. Další důležitou dovedností, kterou u sebe rozvíjím, je schopnost rychle reagovat na okolnosti a hledat netradiční řešení. Schopnost rychle se přizpůsobovat změnám a nezabývat se problémy mi pomáhá rozvíjet sebe i své podnikání.

Je pro mě velmi důležité, abych si našla čas i sama na sebe. Proto je mým časem ráno. Vstávám v šest hodin ráno, jdu se projít do parku nebo si doma zacvičím jógu. To mi pomáhá vyrovnat emoční stav a dodává mi to energii na celý den.

Tato základní pravidla mi pomáhají zůstat sama sebou a užívat si života. Vyvážení rolí není snadný úkol, ale věřím, že každá žena je schopna najít řešení, které jí vyhovuje. Hlavní je nezapomínat na sebe. Pak můžete skloubit mateřství, podnikání a osobní život a přitom zůstat šťastná a inspirovaná.